• Buradasın

    Hovceh köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuç Köftesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 gr havuç 13
    • 3 yemek kaşığı un 13
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 13
    • 1 yumurta 13
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 13
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 13
    • 1 çay kaşığı kimyon 13
    • Tuz, karabiber 13
    • Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1
    • Yarım çay bardağı un 1
    Yapılışı:
    1. Havuçları yıkayıp temizleyin ve hafifçe haşlayın 13. Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin 13.
    2. Yağı tencerede eritip unu ekleyin 13. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun 13.
    3. Ocaktan alıp soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun 13.
    4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın ve elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin 13.
    5. Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın ve köfteleri bu yağda kızartın 13.
    6. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın 13.
    7. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel köfte nasıl yapılır?

    En güzel köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Dana kıymanın döş etinden, çift çekilmiş olması ve kavram yağı eklenmesi köftenin lezzetini artırır. 2. Yoğurma: Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağ, rendelenmiş soğanın suyu, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 3. Dinlendirme: Hazırladığınız harcı streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 4. Şekillendirme: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. 5. Pişirme: Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köftenin yanına patates kızartması veya pirinç pilavı gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.