Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helva çeşitleri oldukça zengindir ve farklı malzemelerle hazırlanır 12. İşte bazı yaygın helva türleri:
- Tahin Helvası: Tahin, şeker ve limon suyu ile yapılır 2. Sade, kakaolu, cevizli veya fıstıklı olabilir 1.
- Un Helvası: Buğday unu, tereyağı veya margarin, süt ve şekerle hazırlanır 2.
- İrmik Helvası: İrmik, tereyağı, şeker ve süt ile kavrularak yapılır 2.
- Kuru Meyveli Helva: Tahin veya un helvasına kuru üzüm, kayısı, incir gibi meyveler eklenerek yapılır 2.
- Fıstıklı Helva: Özellikle Antep fıstığı ile yapılır ve özel günlerde ikram edilir 2.
- Sade Helva: Sadece un, şeker ve yağ ile yapılan basit bir tariftir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: