Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helva çeşitleri şunlardır:
- Tahin Helvası: Tahin, şeker ve çöven otu ile yapılır 12.
- İrmik Helvası: İrmik, şeker, süt veya su ve yağ ile hazırlanır 13.
- Yaz Helvası: Tahin, şeker ve nişasta veya un içerir 13.
- Köpük Helva: Çöven otu, su ve şekerin çırpılmasıyla elde edilir 12.
- Kağıt Helva: İncecik katmanlardan oluşur, genellikle arasına dondurma konularak tüketilir 1.
- Badem Helvası: Ezilmiş badem ve şekerin yoğrulması ile hazırlanır 2.
- Çam Fıstığı Helvası: Çam fıstıklarının bal ile karıştırılıp kaynatılması ile yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: