Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hario V60 filtresi ile kahve demlemek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Filtre hazırlığı: V60 dripper içine filtre kağıdı yerleştirilir ve iç yüzeyi dış yüzeyine gelecek şekilde yerleştirilir 34.
- Kahve öğütme ve ölçüm: Kahve çekirdekleri orta öğütme seviyesinde olmalı ve su miktarının 15 katı kadar kahve kullanılmalıdır 34.
- Demleme süreci:
- Su sıcaklığı 90-96°C arasında olmalıdır 34.
- Suyun tamamı kahvenin üzerine döküldükten sonra, kahve çekirdeklerinin ortasından başlayarak dairesel hareketlerle üzerine su dökülür 34.
- Demleme süresi ve aktarma: Kahve çekirdeklerinin demlenme süresi yaklaşık 2-3 dakikadır 34. Demleme işlemi tamamlandığında, V60 dripper demleme kabından çıkarılıp kahve aktarılabilir 3.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Suyun 90-95 derece arasına inmesi için kaynadıktan sonra 30 saniye bekletilmelidir 2.
- Filtre, kağıt tadını önlemek ve ekipmanı ısıtmak için sıcak su ile ıslatılmalıdır 24.
- Ön demleme (blooming) yapılarak kahve çekirdeklerinin daha iyi ekstrakte olması sağlanmalıdır 24.
- Su, dairesel ve yavaşça dökülmelidir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: