Buradasın
Hakiki Maraş çemesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki Maraş çemeni yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg pul biber 35;
- 1 kg kemikli yağlı et 35;
- 1 kase dolusu sarımsak 35;
- 9'ar gram karabiber, kimyon, yenibahar, çemen tozu, toz karanfil, kişniş, zencefil 35;
- 250 gr tereyağı (veya zeytinyağı) 35;
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 35;
- Yeteri kadar tuz 35.
Yapılışı:
- Kemikli eti haşlayın ve etleri liğme liğme olacak şekilde ayırın 35.
- Pul biberi karıştırma kabına alın, baharatları ve ezilmiş sarımsağı ekleyin 35.
- Etin suyunu süzerek yavaş yavaş pul bibere ekleyin, karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar 35.
- Tereyağı veya zeytinyağını tavada kızartın ve karışımı ekleyin 35.
- Tuzunu ayarlayın, üzerini kapatıp 12 saat bekletin 35.
- Kavanozlara yerleştirip buzdolabında saklayın 35.
Çemen yaparken normal su kullanılmamalı, aksi halde küflenme olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: