Buradasın
Hakiki Maraş çemesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki Maraş Çemesi (Çemeni) Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg pul biber 24
- 1 kg kemikli yağlı et 2
- 1 çorba kasesi dolusu sarımsak 2
- 9'ar gram karabiber, kimyon, yenibahar, çemen tozu (boy), kişniş 24
- 250 gr tereyağı veya zeytinyağı 24
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2
- Yeterince tuz 2
Yapılışı:
- Kemikli eti haşlayarak liğme liğme dökülmesini sağlayın 2.
- Pulbiberi karıştırma kabına alın ve baharatları ekleyin 2.
- Ezilmiş sarımsağı ve etin suyunu yavaş yavaş pulbibere ekleyin, kıvamı kek hamuru gibi olmalı 2.
- Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızartın ve karışımı ekleyin 2.
- Tuz ayarını yapıp üzerini kapatın ve 12 saat bekletin 2.
- Daha sonra kavanozlara yerleştirip buzdolabında saklayın 2.
Çemene normal su ilavesi yapılmamalıdır, aksi halde küflenme olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: