Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gulaş yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 gram kıyılmış soğan 3;
- 2 adet defne yaprağı 3;
- 1 tatlı kaşığı mercanköşk 3;
- 5 diş sarımsak 3;
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber 3;
- 1 yemek kaşığı taze maydanoz 3;
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 3;
- küpler halinde kesilmiş 650 gram dana eti (veya kuzu eti) 3;
- 250 ml taze domates suyu 3;
- tuz ve karabiber 3.
Yapılışı:
- Soğanı orta boy küpler halinde doğrayın ve yağ içinde kızarana kadar yavaşça çevirin 3.
- Eti orta boy küpler halinde dilimleyin, tuz ve karabiber ekleyin 3.
- Sığır etini tavaya alın ve etin her tarafı açık kahverengi olana kadar çevirin 3.
- Ardından domates püresini ve bir süre sonra tatlı kırmızı biberi ekleyin, karıştırın 3.
- Yemeği iyice karıştırdıktan sonra tencereye bir şişe bira dökün 3.
- Sarımsakları ezin ve yarısını tencereye ekleyin, kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve en az iki saat kısık ateşte pişirin 3.
- Doğranmış mercanköşk ve sarımsak macununun diğer yarısını yemeğe ekleyin, gerekirse tuz ve karabiber oranını artırın 3.
- Sıcakken kaselere dökün ve rendelenmiş yaban turpu, ince dilimlenmiş kırmızı soğan, bütün acı biber ve maydanozla süsleyin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: