• Buradasın

    Gul sirniyati nece hazirlanir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish kitchen counter with fresh pink rose petals scattered near a glass jar filled with vinegar, a wooden spoon resting beside it, and a small pot simmering rose-infused water on a stove.
    Gül Şirniyyatı Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı sıvı yağ 5;
    • 1 su bardağı yoğurt 5;
    • 1 su bardağı mann 5;
    • 1 yumurta 5;
    • yarım paket yumuşatılmış margarin 5;
    • 1 paket kabartma tozu 5;
    • 1 paket vanilya 5;
    • 1 yemek kaşığı sirke 5;
    • bir miktar iyotlu deniz tuzu 5;
    • aldığı kadar un 5.
    Üzeri için:
    • ceviz veya badem 5;
    • şerbet için: 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, yarım limonun suyu 5.
    Hazırlanışı:
    1. Şerbet malzemelerini tencereye koyup kaynatın 5.
    2. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun 5.
    3. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun 5.
    4. Hamuru ikiye bölün 5.
    5. Bir kısmını oklavayla 3-4 mm kalınlığında açın 5.
    6. Küçük bir bardakla kesip 5 tanesini üst üste yerleştirin, ardından ortadan ikiye bölün 5.
    7. Gül şeklinde hazırlanan tatlıyı tavaya yerleştirin ve ocakta az kızarana kadar pişirin 5.
    8. Ocaktan aldıktan sonra önceden hazırlanan sıcak şerbeti dökün 5.
    Not: Şerbet soğuk, tatlı sıcak veya tatlı sıcak şerbet soğuk olmalıdır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: