Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül Şirniyyatı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 5;
- 1 su bardağı yoğurt 5;
- 1 su bardağı mann 5;
- 1 yumurta 5;
- yarım paket yumuşatılmış margarin 5;
- 1 paket kabartma tozu 5;
- 1 paket vanilya 5;
- 1 yemek kaşığı sirke 5;
- bir miktar iyotlu deniz tuzu 5;
- aldığı kadar un 5.
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Şerbet malzemelerini tencereye koyup kaynatın 5.
- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun 5.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun 5.
- Hamuru ikiye bölün 5.
- Bir kısmını oklavayla 3-4 mm kalınlığında açın 5.
- Küçük bir bardakla kesip 5 tanesini üst üste yerleştirin, ardından ortadan ikiye bölün 5.
- Gül şeklinde hazırlanan tatlıyı tavaya yerleştirin ve ocakta az kızarana kadar pişirin 5.
- Ocaktan aldıktan sonra önceden hazırlanan sıcak şerbeti dökün 5.
Not: Şerbet soğuk, tatlı sıcak veya tatlı sıcak şerbet soğuk olmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: