Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi mezunları, yiyecek ve içecek kültürünü sanatsal bir bakış açısıyla inceleyerek çeşitli alanlarda çalışabilirler 12. Başlıca iş alanları şunlardır:
- Aşçılık ve Mutfak Şefliği: Yemek hazırlama, pişirme ve sunma, mutfak hijyenini sağlama 25.
- Ar-Ge ve Ürün Geliştirme: Yeni yiyecek ve içecek türlerinin geliştirilmesine yardımcı olma 2.
- Restoran ve Otel Yönetimi: Menüyü planlama, tedarik zincirine katılma ve bütçe hesaplama 2.
- Gıdayı İnceleyen Pozisyonlar: Gıda kontrolcüsü, gıda güvenliği uzmanı, gıda teknolojisi uzmanı 25.
- Danışmanlık Hizmetleri: Restoran ve işletmeler için iş modeli oluşturma, mutfak operasyonları konusunda danışmanlık yapma 2.
- Medya ve Yazarlık: Yiyecekler, içecekler ve restoranlar hakkında kritik yazma, yemek tarifleri paylaşma 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: