Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gırtlağı alınan hastaların beslenme düzeni, ameliyat sonrası dönemde sıvı ve yumuşak gıdalardan oluşmalıdır 34. Bu dönemde önerilen besinler şunlardır:
- Çorba, meyve suyu, su ve besleyici sıvı takviyeleri 3. Bu gıdalar, ameliyat bölgesinin iyileşmesine yardımcı olur ve sindirimi kolaydır 3.
- Püre haline getirilmiş sebzeler, yoğurt, muz ve yumuşak peynir 34. Bu besinler, yutma zorluğu yaşayan hastalar için daha uygundur 3.
- Tavuk, balık, yumurta, baklagiller 34. Yüksek protein içeriği sayesinde vücudun iyileşme sürecini destekler 3.
Ayrıca, tam tahıllar, taze meyve ve sebzeler gibi vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar da tüketilmelidir 34.
Beslenme planı oluştururken, bir diyetisyenle çalışmak faydalı olacaktır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: