• Buradasın

    Gilik ekmeği nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gilik ekmeği, farklı bölgelerde farklı isimlerle ve özelliklerle bilinir:
    • Erzincan: Gilik ekmeği, Erzincan'da çörek biçiminde, sacda pişirilen küçük bir ekmek olarak bilinir 1.
    • Sivas: Sivas yöresine özgü olan gilik, yassı ve ortası delik bir ekmek türüdür 23.
    Ayrıca, gilik peyniri de Ordu'nun Mesudiye ilçesine özgü bir peynir çeşididir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi yöresel ekmek hangisi?

    En iyi yöresel ekmek, kişisel tercihlere göre değişebilir. Ancak, dünyanın en iyi ekmekleri arasında gösterilen bazı yöresel ekmekler şunlardır: Bafra Pidesi. Çarşamba Pidesi. Roti Canai. Pão de Queijo. Ayrıca, Taste Atlas'ın listesinde gözleme 38., simit 41., Ramazan pidesi 43., Terme pidesi 64. ve yufka 70. sırada yer almaktadır.

    Türkiye'nin en iyi ekmeği hangi yöreye ait?

    Türkiye'nin en iyi ekmeği olarak değerlendirilebilecek bir ekmek türü belirlemek zordur, çünkü bu subjektif bir konudur ve farklı lezzetler farklı kişiler için en iyi olabilir. Ancak, Taste Atlas'ın 2024 yılında belirlediği "Dünyanın En İyi Ekmekleri" listesinde ilk iki sırada Türkiye'den iki ekmek türü yer almaktadır: 1. Bafra Pidesi. 2. Samsun Pidesi. Bu listede ayrıca, Türkiye'den gözleme 38. sırada, ramazan pidesi 43. sırada, Terme pidesi 64. sırada, yufka 70. sırada ve bazlama 94. sırada yer almaktadır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı tariflerle hazırlanan birçok yöresel ekmek türü bulunmaktadır, örneğin: Vakfıkebir Ekmeği. Mısır Ekmeği. Lavaş ve Tandır. Gobit, Siyez ve Halka Ekmeği. Rezeneli, Damla Sakızlı ve Otlu Ekmek. Köy Ekmeği ve Gastra. Kübban ve Bazı. Fodla ve Köy Ekmeği. Pileki ve İç Hoğiç.