Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gece döneri, daha lezzetli olarak kabul edilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Taze Et Kullanımı: Gece dönercileri, dönerleri akşam saatlerinde hazırlayıp pişirdikleri için etler daha taze olur 24.
- Marine Süresi: Etin marine edilme süresi genellikle daha uzundur, mümkünse gece boyunca yapılır 1. Bu, etin baharatlarla daha iyi özdeşleşmesini sağlar.
- Hızlı Pişirme: Döner, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmek yerine, hızlı bir şekilde pişirilir 3. Bu, etin suyunu kaybetmesini ve kurumasını önler.
- İlk Kesim: Dönerlerin en lezzetli kısmının ilk kesim olduğu inancı yaygındır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: