• Buradasın

    Gari hangi ülkenin yiyeceği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gari, farklı bağlamlarda farklı ülkelerin yemeği olarak karşımıza çıkmaktadır:
    • Japonya: Gari, Japon mutfağında ince dilimlenmiş zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılan bir turşu türüdür 14. Genellikle suşi ve saşimi ile birlikte sunulur 14.
    • Batı Afrika: Özellikle Nijerya ve Gana'da "gari" adı, nişasta açısından zengin bir temel gıda olan ve Eba yapımında kullanılan fermente manyok ununu ifade eder 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gari hangi yöreye ait?

    Gari kelimesi, Ege bölgesine ait bir kelimedir. Bu kelime, genellikle "artık" veya "bundan böyle" anlamlarında kullanılır. Ayrıca, "gari" kelimesi, özel bir sirkede bekletilmiş ve pembeleşmiş zencefil turşusunu ifade etmek için de kullanılır.