• Buradasın

    Fransız omleti normal omletten nasıl farklıdır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fransız omleti, normal omletten birkaç açıdan farklıdır:
    • Pişirme Tekniği: Fransız omleti, tavaya ince bir tabaka halinde yayılarak pişirilir ve spatula ile omletin pişmeyen kısımları, pişen kısımların altına yönlendirilir 34.
    • Doku: Fransız omletinin içi yumuşak ve sulu, dışı ise tamamen pişmiş olur 34.
    • Malzeme: Dolgusuz bir omlet türüdür; sadece yumurta ve tereyağı kullanılarak yapılır 3.
    • Kıvam: Çırpma sırasında içine süt eklendiğinde daha pofuduk bir kıvam elde edilir 2. Su eklendiğinde ise daha hafif bir lezzet ortaya çıkar 25.
    Bu özellikler, Fransız omletine özgü pürüzsüz ve ipeksi bir doku kazandırır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: