• Buradasın

    Fırınsız kumpir nasıl ısıtılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırınsız kumpir ısıtmak için birkaç yöntem:
    • Tüp üzerinde ısıtma: TikTok'ta paylaşılan bir videoda, tüp üzerinde fırınsız basit bir kumpir ısıtma yöntemi gösterilmiştir 2.
    • Tencere veya tavada ısıtma: Yalancı kumpir tarifinde, fırın kabındaki püre, üst malzemeler eklenmeden önce hafifçe bastırılıp tencere veya tavada ısıtılabilir 5.
    Ayrıca, yalancı kumpir gibi tarifler, tek kişilik kaselerde hazırlanarak da servis edilebilir 5.
    Kumpir gibi ısıya duyarlı yiyecekleri ısıtırken, malzemelerin yanmaması ve lezzetinin korunması için düşük ısıda ve dikkatli bir şekilde ısıtılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mikrodalgada patates kumpir nasıl yapılır?

    Mikrodalgada patates kumpir yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet patates; 6 yemek kaşığı kesilip pişirilmiş mantar; konserve mısır; 100 gram ekşi krema; tuz; maydanoz ve dereotu; tereyağı. Yapılışı: 1. Patatesleri bir bıçak veya çatal yardımıyla çeşitli yerlerinden delip ayrı ayrı yapışmaz fırın kağıdına sarın. 2. Patatesleri mikrodalgaya koyup pişmelerini bekleyin. 3. Bu arada krema ile taze otları minik minik kesip karıştırın ve tuz ekleyin. 4. Patatesleri mikrodalgadan çıkardıktan sonra çapraz kesip soğutun. 5. Üzerine tuz serpin ve tere yağını sürün. 6. Mantarları ortasına koyup birkaç dakika daha mikrodalgaya atın. 7. Mikrodalgadan çıkınca üzerine mısırları ilave edin. Alternatif bir tarif: Patatesi yıkayın ve ıslatılmış yağlı kağıda sarıp mikrodalga fırında tam güçte 13 dakika pişirin. Pişen patatesi bıçakla aralayın. İçine tereyağı, tuz ve kaşar koyup çatal ile ezerek karıştırın. Üzerine Amerikan salatası, turşu ve ketçap koyup servis edin.

    Kumpir için mikrodalga kaç dakika?

    Kumpir yapmak için kullanılan patateslerin boyutuna göre mikrodalgada pişirme süresi değişir: Orta boy patatesler için: 8-10 dakika. Küçük boy patatesler için: 4-5 dakika. Pişirme süresi ortasında patatesin çevrilmesi, daha dengeli bir yumuşama sağlar. Mikrodalgada kumpir yaparken, patatesin kabuğunun çatalla birkaç yerinden delinmesi önerilir; aksi halde buhar birikir ve patates patlayabilir.