• Buradasın

    Fırında sulu köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram kıyma 13;
    • 1 adet ince kıyılmış soğan 13;
    • 1 çay bardağı galeta unu 13;
    • 1 çay bardağı soğuk su 13;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 13;
    • 1 çay kaşığı karabiber 13;
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 13;
    • 1 çay kaşığı kimyon 13;
    • 1 çay kaşığı karbonat 1.
    Sebzeler ve sos için:
    • 3-4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış) 13;
    • 1 adet havuç (dilimlenmiş) 1;
    • 15-20 adet arpacık soğan 13;
    • 4 su bardağı sıcak su 1;
    • 1 adet rendelenmiş domates 13;
    • 1,5 yemek kaşığı salça 13;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 1;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 13.
    Hazırlanışı:
    1. Köfte harcını hazırlamak için kıymayı, ince kıyılmış soğanı, galeta ununu, soğuk suyu ve baharatları derin bir kapta iyice yoğurun 13.
    2. Karbonat, köftelerin daha kabarık olmasını sağlayacaktır 1.
    3. Daha sonra, hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın 13.
    4. Ayrı bir kapta, patatesleri, havuçları ve arpacık soğanlarını zeytinyağı ile birlikte harmanlayarak fırın tepsisine yayın 13.
    5. Üzerlerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin 13.
    6. Rendelenmiş domatesi, salçayı, baharatları ve sıcak suyu bir kapta karıştırın ve köftelerin üzerine dökün 13.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45-50 dakika pişirin 13.
    8. Pişirme süresi fırınınıza ve köftelerinizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir 1.
    9. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir