Fırında sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 13;
- 1 adet ince kıyılmış soğan 13;
- 1 çay bardağı galeta unu 13;
- 1 çay bardağı soğuk su 13;
- 1 tatlı kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı karabiber 13;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 13;
- 1 çay kaşığı kimyon 13;
- 1 çay kaşığı karbonat 1.
Sebzeler ve sos için:
- 3-4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış) 13;
- 1 adet havuç (dilimlenmiş) 1;
- 15-20 adet arpacık soğan 13;
- 4 su bardağı sıcak su 1;
- 1 adet rendelenmiş domates 13;
- 1,5 yemek kaşığı salça 13;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 13.
Hazırlanışı:
- Köfte harcını hazırlamak için kıymayı, ince kıyılmış soğanı, galeta ununu, soğuk suyu ve baharatları derin bir kapta iyice yoğurun 13.
- Karbonat, köftelerin daha kabarık olmasını sağlayacaktır 1.
- Daha sonra, hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın 13.
- Ayrı bir kapta, patatesleri, havuçları ve arpacık soğanlarını zeytinyağı ile birlikte harmanlayarak fırın tepsisine yayın 13.
- Üzerlerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin 13.
- Rendelenmiş domatesi, salçayı, baharatları ve sıcak suyu bir kapta karıştırın ve köftelerin üzerine dökün 13.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45-50 dakika pişirin 13.
- Pişirme süresi fırınınıza ve köftelerinizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir 1.
- Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: