Buradasın
Fırında makarna ve peynir neden dirsek makarna kullanır? Bir faydası var mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında makarna ve peynir yapımında dirsek makarna kullanılmasının birkaç nedeni vardır:
- Sosu iyi tutması 2. Dirsek makarna, sosu iyi tutan bir yapıya sahiptir 2.
- Fırında kurumaması 2. Dirsek makarna, fırında kurumadan pişebilen bir türdür 2.
Dirsek makarnanın kullanılmasının bir faydası olup olmadığına dair bilgi bulunamamıştır.
Fırında makarna ve peynir yapımında kullanılabilecek diğer makarna türleri arasında kalın boru makarna (penne, rigatoni), kısa ve kıvrımlı makarnalar (fusilli, cavatappi) ve fırın makarnaya özel üretilen pişmeye dayanıklı yumurtalı makarnalar bulunur 2. Spagetti, tagliatelle gibi uzun makarnalar ise genellikle fırında kullanım için uygun değildir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: