Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı pidenin özelliği, Giresun'un Güce ilçesinde bulunan Zeybek Pide'de ilk kez üretilmiş olmasıdır 12. Pide, 200 gram hamur, 40 gram fındık ve 10 gram pudra şekeri ile hazırlanır 12. Yaklaşık 15-20 dakika fırında piştikten sonra servis edilir 12.
Pideyi üreten Murat Zeybek, fındıklı pide ile hem ürününe sahip çıkmayı hem de fındığın tüketimini artırmayı amaçladığını belirtmiştir 25. Zeybek, fındığın lifli bir yiyecek olması nedeniyle pideye eklenmesinin sağlık açısından da yararlı olacağına inandığını ifade etmiştir 25.
Fındıklı pide, Giresun'da fındığa özgü mamullerin az olması nedeniyle ortaya çıkmıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: