Evelyn Tribole ve Elyse Resch'in "Sezgisel Yeme" kitabı, yemeyle ilişkisi bozulan herkesi bu sorunu çözmeye davet ediyor .
Kitapta anlatılan sezgisel yeme yaklaşımı, bedenin sinyallerini dinleyip onun ihtiyaçlarını gözeterek yiyecek seçimleri yapmayı sağlıyor .
Kitapta yer alan on ilke şunlardır:
- Diyet zihniyetini reddetmek .
- Açlığı onurlandırmak .
- Yiyeceklerle barışmak .
- Yiyecek polisine karşı çıkmak .
- Tokluğu hissetmek .
- Tatmin olma faktörünü keşfetmek .
- Duyguları yiyecek kullanmadan idare etmek .
- Bedene saygı duymak .
- Egzersiz yapmak .
- Sağlığı onurlandırmak: sahici beslenme .
Ayrıca, kitap yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurabilmeye, açlık ve tatmin işaretlerine dikkat göstermeye ve zihinle vücut arasında derin bir ilişki kurmaya yardımcı olacak uygulamalar içeriyor .