Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tuz biterse, yemeğin tuzlu olmasını önlemek için şu yöntemler kullanılabilir:
- Şeker İlave Edin: Yemeğe hafif kesme şeker katmak, tuzun etkisini azaltabilir 15.
- Patates Kullanın: Sulu yemekler veya çorbalar için bir patatesi dörde bölüp yemeğe eklemek, fazla tuzu emer 13.
- Kızarmış Ekmek Koyun: Kızarmış ekmekler de fazla tuzu emerek yemeği kurtarabilir 15.
- Sirke veya Limon Damlatın: Yemeğe 3-4 damla limon veya 1 tatlı kaşığı sirke eklemek, tuzun alkali yoğunluğunu dengeleyebilir 14.
- Süt İlave Edin: Özellikle çorbalarda süt eklemek, tuz oranını azaltabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: