Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı reçeller, açılmadan oda sıcaklığında serin ve kuru bir yerde 1 yıla kadar saklanabilir 12. Ancak, açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmeli ve 1-2 ay içinde tüketilmelidir 4.
Reçellerin bozulmaması için şu koşullara dikkat edilmelidir:
- Kavanozların sterilizasyonu: Kullanılacak kavanozlar, kaynar suda sterilize edilmeli ve kuru olmasına dikkat edilmelidir 12.
- Hava almayan kaplar: Reçeller, hava almayan cam kavanozlarda saklanmalıdır 3.
- Uygun ortam: Reçeller, serin, kuru ve ışık almayan bir yerde saklanmalıdır 3.
- Metal kaşık kullanılmaması: Reçel, metal kaşıkla karıştırılmamalı veya alınmamalıdır; metal, reçelle kimyasal tepkimeye girerek bozulmasına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: