Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etnik restoran, belirli bir etnik kültüre yönelik yapılanan, iç dekoru, menüsü, dış görünüşü, müziği, çalışanları ve diğer belirgin özellikleriyle bir kültürün ayırt edici özelliklerini yansıtan restorandır 15.
Bu restoranlarda, mutfak ve servis uygulamaları hakkında deneyimli ve bilgili çalışanlar vasıtasıyla "etnik kimliğe sadık kalarak, etnik bölge ve kültürün özelliklerini tam olarak yansıtan yiyecek ve içecek üretimi" hedeflenir 1.
Etnik restoranlar, bir yöre, bölge ya da ülkenin yemeklerini ve insanlarını tanıtan kültür elçileri gibi faaliyet gösterirler 1. Müşteriler, günlük hayatlarında farklı kültürler ile etkileşime girme fırsatı bulurlar 12.
Dünyada en yaygın ve bilinen etnik temalı restoran mutfakları arasında Çin, İtalyan, Meksika, Fransız, Hint, Japon, Tayland ve Türk-Osmanlı mutfağı sayılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: