Buradasın
Erzincan son dönemde sebze ve meyve üretiminde yakaladığı başarıyı seracılığa da taşımıştı.
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzincan'ın seracılık alanında yakaladığı başarı, son yıllarda yapılan yatırımlar ve devlet destekleri sayesinde artmıştır 15.
- Üretim Alanı: 2017'de 97 dekar olan sera alanı, şu anda 600 dekarın üzerine çıkmıştır 5. Planlar doğrultusunda bu alanın önümüzdeki yıllarda bin dekara ulaşması hedeflenmektedir 5.
- Ürün Çeşitliliği: Yaz aylarında patlıcan, domates ve salatalık; kış aylarında ise maydanoz, soğan, marul ve kıvırcık gibi sebzeler üretilmektedir 5.
- Bölgesel Katkı: Üretilen sebzeler, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum gibi çevre illere gönderilmektedir 15.
Bu gelişmeler, Erzincan'ı bölgenin sebze merkezi yapma hedefini güçlendirmiştir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: