Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ender kahveleri, nadir bulunması ve özel üretim yöntemleriyle öne çıkar. İşte bazı ender kahvelerin özellikleri:
- Kopi Luwak (Civet Kahvesi): Endonezya'da üretilen bu kahve, palmiye misk kedisinin yediği ve dışkısından çıkarılan kahve çekirdeklerinden yapılır 12. Kedinin sindirim sistemindeki enzimler, kahve tohumunun protein yapısını değiştirdiğinden, bu kahve asidik tat içermez ve Dünya'nın en değişik aromasına sahiptir 1.
- Black Ivory Kahvesi: Tayland'da üretilen bu kahve, fil dışkısından elde edilir 2. Filler kahve meyvesini yutar, mide sıvıları ile fermantasyona uğrayan çekirdekler kimyasal değişikliklere uğrar ve bu süreç sonunda kahve çekirdekleri dışkı ile atılır 2.
- Wild Jacu Kahvesi: Brezilya'da yaşayan jacu kuşunun yuttuğu ve dışkısından çıkardığı kahve çekirdeklerinden üretilir 2. Bu kuşun midesinde gerçekleşen kimyasal süreç, çekirdeklerin tat olarak özgünleşmesini sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: