Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli atalık tohum domates çeşitleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Ayaş Domatesi: Ankara'nın Ayaş ilçesine özgü, ince kabuklu ve sulu bir domates türüdür 12.
- Kurak Domatesi: Sulama suyuna ihtiyaç duymadan yetişen, Isparta'da yetiştirilen, lezzeti dillere destan bir domates türüdür 12.
- Lice Domatesi: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hibrit tohum kullanılmadan yetiştirilen, pembe renkli ve aromalı bir domates türüdür 12.
- Alakır Etlisi: Batı Toros yaylalarının bereketli topraklarında yetişen, kırmızı renkli ve etli bir yapıya sahip domates türüdür 12.
- Maniye Domatesi: Safranbolu ile özdeşleşen, ortalama 150 yıl boyunca yetiştirilmemiş, yeniden yetiştirilmeye başlanmış bir domates türüdür 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: