Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi çıta balı konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, Türkiye'de bazı kaliteli çıta balı üreten bölgeler ve markalar şunlardır:
- Eğriçayır: Mersin Torosları'ndaki Eğriçayır Yaylası'nda üretilen Eğriçayır balı, 2019 yılında tüm dünyada en önemli arıcılık ödülü olarak kabul edilen Apimondia'da "dünyanın en iyi balı" ödülünü kazanmıştır 14.
- İpek Hanım Çiftliği: Kars'ta yüksek rakımlı Boğatepe Köyünde üretilen ballar, doğal florası korunmuş bir bölgede elde edilmektedir 1.
- Anavarza: Adana, Muş ve Muğla'da üretilen Anavarza balı, güvenilirlik analizleri ve lezzet testleri ile öne çıkmaktadır 1.
- Umay Herbal: Sivas'ın Taşgöze Yaylası'nda üretilen organik sertifikalı çiçek balı, butik bir üretici tarafından sunulmaktadır 1.
- Köyceğiz: Marmaris ve Köyceğiz yörelerinde üretilen narenciye balı, portakal ve mandalina kokulu karakteri ile bilinmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: