Ekmek dilimleme bıçağını değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Makineyi kapatın ve fişini prizden çekin. 2. Dilimleme işlemi sonrasında bıçakların çevresinde bulunan kırıntıları, kırıntı çekmecesine süpürün. 3. Başlatma kolunun çalıştığı kızaklarda kırıntıların birikmemesine dikkat edin, birikenleri temizleyin. 4. Ekmeğin bulunduğu, dilimlendiği kısımları kuru bir bezle silin. 5. Makineyi tekrar çalıştırmaya başlamadan önce tamamen kuruduğundan emin olun. 6. Bıçak değişiminde, alaşım uçlarını korumak için dikkatli olun. 7. Bıçağı, ana milin radyal salgısını ve salınımını kontrol ederek doğru şekilde hizalayın. Ekmek dilimleme bıçağı, tırtıklı yapısı nedeniyle bileme işlemine uygun değildir. Bu tür bıçakların körelmesi durumunda yenileriyle değiştirilmesi önerilir.