Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünyanın en iyi çayının hangisi olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü bu, kişisel tercihlere ve değerlendirme kriterlerine bağlıdır. Ancak, Taste Atlas ve diğer kaynaklara göre dünyanın en iyi çaylarından bazıları şunlardır:
- Longjing (Ejderha Kuyusu) Çayı 1. Çin'in Hangzhou bölgesinde elle toplanıp geleneksel yöntemlerle kavrulan yeşil bir çaydır 1.
- Darjeeling Çayı 125. Himalayalar'ın eteklerinde yetişen bu siyah çay, hafif çiçeksi notaları ve altın rengiyle bilinir 15.
- Gyokuro Çayı 15. Japonya'da gölgede yetiştirilen çay yapraklarından yapılan yeşil bir çaydır 15.
- Pu-erh Çayı 15. Çin'in Yunnan bölgesinden gelen ve fermantasyona tabi tutulan bir çay türüdür 15.
- Assam Çayı 24. Hindistan'ın kuzeyindeki Assam bölgesinde yetişen, güçlü ve maltımsı bir aromaya sahip siyah bir çaydır 24.
Çayları sınıflandırmak, ekim bölgesi, üretim yöntemi, fermantasyon yöntemi ve karışım oranları gibi birçok faktöre bağlı olarak yüzlerce farklı çeşidi bulunduğu için oldukça zordur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: