Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döküm sahanların sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Doğal demir kaynağı 13. Döküm sahanlarda pişen yemeklere az miktarda demir geçer ve bu, demir eksikliği riski taşıyan kişiler için doğal bir destek sağlayabilir 13.
- Isıyı muhafaza edip eşit dağıtması 25. Döküm sahanlar, başta aldığı ısıyı içine hapseder ve kısık ateşte uygun ısı derecesinde pişirmeye devam eder 25.
- Yapısında zararlı madde içermemesi 2. Kaliteli bir döküm sahan, zararlı kimyasallar veya sağlığa zararlı kaplamalar içermez 2.
- Uzun ömürlü ve sürdürülebilir olması 2. Doğru kullanıldığında nesiller boyu dayanabilen döküm ürünler, uzun vadede daha ekonomik ve çevre dostudur 2.
Ancak, emaye kaplamalı döküm sahanlarda kaplama tabakasının çizilmesi, alttaki döküm yüzeyin açığa çıkmasına neden olabilir ve bu durum sağlık açısından risk oluşturabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: