Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal üzüm yaprağının nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Renk: Taze üzüm yaprakları canlı yeşil renkte olmalıdır 4. Koyu ve kalın yapraklar, diğer çeşitlere göre daha az lezzetlidir 1.
- Doku: Yapraklar pürüzsüz ve yumuşak olmalıdır 34. Eski yapraklar sertleşmiş ve kırılgan hale gelir 4.
- Damar Yapısı: Az damarlı yapraklar tercih edilmelidir 12. Fazla olgunlaşmış yaprakların damarları belirginleşir 14.
- Tüylülük: Tüysüz yapraklar daha iyidir 123.
- Boyut: Yaprakların boyutu orta olmalıdır 12. Büyük yapraklar geç pişer, küçük yapraklar ise sarması zordur 12.
Üzüm yapraklarının tazeliğini anlamak için ayrıca kokusuna da dikkat edilebilir; taze yaprak hafif bir asma kokusu yayar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: