Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dermatitis herpetiformisli hastaların glutensiz bir diyet uygulaması gerekmektedir 13. Bu diyette tüketilebilecek bazı yiyecekler şunlardır:
- Sebzeler, pirinç, mercimek çorbaları 15;
- Et ve tavuk suyu ile yapılmış çorbalar (ekmek ve bulgur içermeyen köfteler hariç) 2;
- Tereyağı, margarin, bitkisel yağlar 15;
- Süt, yoğurt, peynir 15;
- Yumurta 4;
- Balık 4.
Ayrıca, vitamin ve mineral takviyeleri doktor önerisiyle alınabilir 4.
Dışarıda yemek yenecekse, yemeklerde gluten olup olmadığı öğrenilmeli ve buna göre davranılmalıdır 1.
Dermatitis herpetiformis teşhisi konan hastaların, tedavi ve diyet önerileri için bir dermatolog veya beslenme uzmanına danışmaları önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: