• Buradasın

    Çukurören Biberi'nin özelliği nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit rural scene in Bilecik’s Çukurören village, with vibrant red peppers strung on ropes to dry against a backdrop of traditional stone houses and green hills.
    Çukurören Biberi'nin bazı özellikleri:
    • Coğrafi işaret: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2020 yılında coğrafi işaretle tescillenmiştir 125.
    • Üretim: Tek yıllık olarak üretilir, tohumları bir önceki üretim sezonundan ayrılır ve kurutulur 13.
    • Toprak yapısı: Killi ve kireçli toprak yapısı, bibere özgü özellikler kazandırır 13.
    • Kurutma: Biberler, iğne ile pamuk iplere dizilerek güneş altında kurutulur 13.
    • Acılık: Olgunlaşmış haliyle 8-10 santimetre uzunluğunda, hafif eğri, koyu kırmızı renkte ve acı bir tada sahiptir 1.
    • Doğallık: Genetiği değiştirilmeden, ata tohumundan üretilir ve hiçbir katkı maddesi içermez 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çukurören'de hangi biber yetişir?

    Çukurören'de yetişen biber, Capsicum annuum türüne ait, çok yıllık olmasına rağmen tek yıllık olarak yetiştirilen, kendine has özellikleri bulunan bir acı kırmızı biberdir. Çukurören biberinin bazı özellikleri: Olgunlaşmış hali: 8-10 santimetre uzunluğunda, hafif eğri, koyu kırmızı renktedir. Acılığı: Scoville değeri 1.000-2.500 SHU arasındadır. Yetiştiği toprak: Killi ve kireçli toprak yapısı, biberin karakteristik özelliklerinin oluşmasında etkilidir. Üretim: Tohumlar bir önceki üretim sezonundan ayrılır, ipe dizilip kurutulur ve ekim zamanına kadar muhafaza edilir. Coğrafi işaret: 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilmiştir.

    Türkiye'nin en acı biberi nedir?

    Türkiye'nin en acı biberi, Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetişen Samandağ biberidir. Bu biberin Scoville acılık değeri 50.000 SHU'dur.