Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çorlu'ya özgü meşhur yemekler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Kandilli Mantı: Yaban ördeği, kaz veya tavuk eti ile doldurulmuş, et suyunda pişirilen ve tereyağı ile servis edilen bir mantı çeşididir 1.
- Çeneçarpan Çorbası: Yeşil mercimek, soğan ve erişte ile hazırlanan, akışkan yapıya sahip bir çorbadır 1.
- Sini Mantısı: Bol soğanlı ve baharatlı kıyma ile doldurulmuş, fırında pişirilen bir mantı türüdür 1.
- Burma Sucuk: Kömür ateşinde pişirilen, tabak genişliğinde ve parmak kalınlığında kesilen bir sucuk çeşididir 1.
- Bulama: Üzüm pekmezi ve çöven otundan yapılan, akışkan yapıya sahip bir tatlıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: