• Buradasın

    Çimi çuri sos nerelerde kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çimi çuri sos, genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir 13. Özellikle ızgara et, kuzu eti ve asado (Arjantin ızgara etleri) ile mükemmel uyum sağlar 13. Ayrıca, kızarmış ekmek üzerinde veya sebzelerle birlikte salatalarda da kullanılabilir 1.
    Kullanım alanları:
    • Et yemekleri: Izgara biftek, dana kaburga, kuzu pirzola 13.
    • Sebzeler: Fırında balkabağı, patates, kabak ve patlıcan 3.
    • Diğer: Sandviç içine sürerek veya kahvaltılık sos olarak 3.
    Çimi çuri sos, vejetaryen veya vegan beslenenler için de uygun bir seçenektir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çimi curi sos nasıl yapılır?

    Çimi çuri (chimichurri) sos yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı maydanoz; 4 diş sarımsak; 1 su bardağı küp kesilmiş domates; 1 acı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış); çeyrek bardak taze sıkım limon suyu; 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı; deniz tuzu (damak tadına göre). Yapılışı: 1. Sarımsakları soyun, domatesleri küp doğrayın, biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve limonun suyunu sıkın. 2. Maydanoz, domates, biber, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağını bir kaseye alıp karıştırın. 3. Karışımı, katı meyve/sebze sıkacağının haznesine her seferinde yaklaşık çeyrek su bardağı olacak şekilde azar azar ekleyin ve makineyi çalıştırın. 4. Sosu, katı meyve/sebze sıkacağının meyve suyu akıttığı ön kısmından alın. 5. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek sunabilirsiniz. Püf noktaları: Yeşilliklerin taze olması, sosun ferah tadını ve dokusunu etkiler. Sebzeleri elde doğramak, sulanmalarına ve form kaybetmelerine neden olabilir; soğuk sıkım yapan yatay sıkacaklar kullanılmalıdır. Yeşillikler yıkantıktan sonra kurutulmalıdır, nemliken yapılan sos sulu olabilir. Sarımsaklar ezilerek eklenmelidir, doğrandığında içindeki allisin maddesi açığa çıkmaz.