Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çimi çuri (chimichurri) sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı maydanoz 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 1 su bardağı küp kesilmiş domates 2;
- 1 acı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış) 2;
- çeyrek bardak taze sıkım limon suyu 2;
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2;
- deniz tuzu (damak tadına göre) 2.
Yapılışı:
- Sarımsakları soyun, domatesleri küp doğrayın, biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve limonun suyunu sıkın 2.
- Maydanoz, domates, biber, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağını bir kaseye alıp karıştırın 2.
- Karışımı, katı meyve/sebze sıkacağının haznesine her seferinde yaklaşık çeyrek su bardağı olacak şekilde azar azar ekleyin ve makineyi çalıştırın 2.
- Sosu, katı meyve/sebze sıkacağının meyve suyu akıttığı ön kısmından alın 2.
- Üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek sunabilirsiniz 2.
Püf noktaları:
- Yeşilliklerin taze olması, sosun ferah tadını ve dokusunu etkiler 2.
- Sebzeleri elde doğramak, sulanmalarına ve form kaybetmelerine neden olabilir; soğuk sıkım yapan yatay sıkacaklar kullanılmalıdır 2.
- Yeşillikler yıkantıktan sonra kurutulmalıdır, nemliken yapılan sos sulu olabilir 2.
- Sarımsaklar ezilerek eklenmelidir, doğrandığında içindeki allisin maddesi açığa çıkmaz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: