• Buradasın

    Çimi curi sos nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Chimichurri (Çimiçuri) Sos Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 demet taze maydanoz 12
    • 4 diş sarımsak 1
    • 1/2 su bardağı zeytinyağı 1
    • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi 1
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 çay kaşığı karabiber 1
    • Opsiyonel: 1 çay kaşığı taze kekik veya orijano 1
    Hazırlanışı:
    1. Maydanozu ince ince kıyın ve sarımsakları ezin veya çok ince doğrayın 1.
    2. Bir kasede kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kırmızı şarap sirkesi, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırın 1.
    3. Sosun tüm lezzetlerinin birbirine karışması için en az 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
    Kullanım Önerileri: Chimichurri sos, özellikle ızgara etlerin yanında harika bir eşlikçidir 1. Ayrıca tavuk, balık ve sebzelerle de mükemmel uyum sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çimi çuri sos nerelerde kullanılır?

    Çimi çuri sos, genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Kullanım alanları: Et yemekleri: Izgara biftek, dana kaburga, kuzu pirzola. Sebzeler: Fırında balkabağı, patates, kabak ve patlıcan. Diğer: Sandviç içine sürerek veya kahvaltılık sos olarak. Çimi çuri sos, vejetaryen veya vegan beslenenler için de uygun bir seçenektir.