Buradasın
Çikolatalı puding nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1;
- 3 yemek kaşığı kakao 1;
- 1/2 su bardağı şeker 1;
- 5 su bardağı süt (1 bardağı krema olsun) 1;
- 100 gr bitter çikolata 1;
- 1 tutam tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1.
Hazırlanışı:
- Küçük bir tencereye çikolata ve tereyağı hariç tüm malzemeyi koyun ve soğukken karıştırın 1.
- Orta hararetli bir ateşte pudingi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin 1.
- Kaynama noktasına yaklaşırken tereyağını ve çikolataları küçük küçük kırıp içine atın ve iyice karıştırarak eritin 1.
- Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alın ve çırpma teliyle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpın 1.
- Pudingi kaselere paylaştırın ve soğuk olarak servis edin 1.
Alternatif bir çikolatalı puding tarifi için Sibel Yalçın'ın tarifini de inceleyebilirsiniz 2:
- Sütün yarım su bardağı ile nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını karıştırın 2.
- Diğer tarafta kalan sütü, toz şeker ve kakao ile kaynatın 2.
- Şeker eriyince tencereyi kenara alıp hızla karıştırmaya devam ederek yumurtalı karışımı yavaş yavaş ilave edin 2.
- Tekrar ocağa alın, kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alın (Bu esnada karıştırmaya devam edin) 2.
- İçine çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırarak eritin 2.
- Kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın 2.
- Servisten hemen önce kremayı mikserle veya çırpma teliyle çırpın ve kaselerin üzerine paylaştırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: