Çikolata yapımı için gerekli malzemeler:
Çikolata yapım aşamaları:
- Çikolatayı eritme 2. Benmari usulü kullanılarak yapılır 2. Bunun için bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suyun üzerine, tencerenin içine değmeyecek şekilde bir cam veya metal kase yerleştirin 2. Kakao kitlesi ve kakao yağını küçük parçalara ayırarak kaseye ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın 2.
- Temperleme 2. Temperleme, çikolatanın parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar 2. Eritilmiş çikolatayı 45-50°C'ye kadar ısıtın, ardından soğutarak 27-28°C'ye düşürün 2.
- Kalıplama ve doldurma 2. Temperlenmiş çikolatayı kalıplara dökün ve kalıpların her yerine yayılmasını sağlayın 2. Kalıpları birkaç kez tezgaha vurun, böylece hava kabarcıkları çıkacaktır 2. İsteğe bağlı olarak, çikolatanızın içine fındık, fıstık, kuru meyve veya karamel gibi dolgular ekleyin 2.
- Çikolatayı çıkarma ve dekorasyon 2. Çikolatalarınızı kalıptan dikkatlice çıkarın ve dekorasyon yaparak görsel olarak zenginleştirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: