Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chopstick tutuşunun neden sağda olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, chopstick tutuşu şu şekilde açıklanabilir:
- Birinci adım 12. İlk çubuk, yüzük parmağının iç kenarına ve başparmak, baskın ele geçirilerek tutulur 12.
- İkinci adım 12. İkinci çubuk, kalem tutar gibi işaret, orta parmak ve başparmak arasına yerleştirilir 12.
- Üçüncü adım 15. Üst ve alt çubuklar tamamen açılır 5.
- Dördüncü adım 5. Alt çubuk hareket ettirilmez, yalnızca üst çubuk hareket ettirilerek alınmak istenen yiyecek alınır 5.
Chopstickler, kullanım amacına göre değişecek şekilde bambu, ahşap, plastik, metal, seramik ya da porselen gibi farklı malzemelerle hazırlanabilir 2. Çin mutfağında genel olarak uzun ve düz chopstick'ler kullanılırken Japon mutfağında daha sivri uçlu chopstick'ler tercih edilir 2. Kore mutfağında ise görece daha kısa chopstick'ler tercih edilir 2.
Chopstick kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: