Chardonnay, beyaz şarap dünyasının en sevilen ve çok yönlü üzüm çeşitlerinden biridir. Özellikleri: - Aroma: Yeşil elmalar, turunçgiller, tropikal meyveler, beyaz çiçek notaları, tereyağlı veya kremsi aromalar gibi geniş bir aroma yelpazesine sahiptir. - Tat: Orta gövde ve yapıya sahip, pürüzsüz ve kremsi bir tada sahiptir. - Üretim: Üretim yöntemine bağlı olarak meşe fıçılarda fermente edilip vanilya ve tereyağı gibi yoğun tatlar sunabilir veya paslanmaz çelik tanklarda üretilip daha taze ve meyvemsi olabilir. Yemek Eşleşmeleri: Deniz ürünleri, beyaz et ve kremsi soslarla iyi uyum sağlar. Önemli Üretim Bölgeleri: Fransa'nın Burgonya bölgesi, Kaliforniya, Şili, Yeni Zelanda ve Avustralya'dır.