Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çelik tencerenin yapışmasının birkaç nedeni olabilir:
- Aşırı soğuk veya sıcak kullanım: Tencereyi doğru sıcaklığa getirmemek, yiyeceklerin tencereye yapışmasına neden olabilir 13.
- Yetersiz yağ kullanımı: Kızartma yaparken yeterince yağ kullanmamak, yiyeceklerin tencereye yapışmasına yol açar 5.
- Tencerenin çizilmesi: Aşındırıcı sünger veya fırçalar kullanmak, tencerede çiziklere yol açarak yapışmayı artırabilir 14.
- Yanlış pişirme yöntemleri: Yüksek proteinli yiyecekleri (yumurta, et, balık) çok yüksek veya çok düşük sıcaklıkta pişirmek yapışmayı teşvik eder 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: