Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaydanlık inoks, yani paslanmaz çelik, çayın acı olmasına birkaç nedenden dolayı yol açabilir:
- Çay miktarının fazla olması: Demliğe çok fazla çay koymak çayın acı olmasına sebep olabilir 1.
- Yüksek ateşte kaynatma: Çayın çok yüksek ateşte kaynaması, çayın aromasını kaybederek acı bir tat almasına neden olabilir 3.
- Uzun demleme süresi: Tann maddelerinin daha fazla serbest kalmasına ve çayın acımasına yol açabilir 3.
- Kireçlenme: Suyun içerdiği mineraller nedeniyle çaydanlığın kireçlenmesi, conta ve valflerin işlevselliğini etkileyerek sızıntılara ve dolayısıyla çayın acı bir tat almasına neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: