Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çapakçur balının meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Doğallık ve organik üretim: Bingöl'ün Çapakçur bölgesinde üretilen bu bal, doğal çiçeklerden elde edilir ve organik olarak üretilir 3.
- Yoğun kıvam ve tatlı aroma: Yoğun kıvamı ve tatlı aromasıyla bilinir 3.
- Analiz sonuçları: Dünya ikinciliği kazanması, balın kalite ve güvenliğinin tescil edildiğini gösterir 12.
- Hologram ve karekod uygulaması: Taklit edilmesini önlemek için hologram, kalite değerlerini kontrol etmek için ise karekod sistemi kullanılır 12.
- Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile protokol: Sadece en kaliteli bal üreten arıcıların balları kabul edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: