• Buradasın

    Çapakçur balı neden meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden jar of Çapakçur honey resting on a wooden table in front of a lush green Bingöl mountain meadow, with wildflowers and bees buzzing nearby, evoking purity and natural richness.
    Çapakçur balının meşhur olmasının bazı nedenleri:
    • Doğallık ve organik üretim: Bingöl'ün Çapakçur bölgesinde üretilen bu bal, doğal çiçeklerden elde edilir ve organik olarak üretilir 3.
    • Yoğun kıvam ve tatlı aroma: Yoğun kıvamı ve tatlı aromasıyla bilinir 3.
    • Analiz sonuçları: Dünya ikinciliği kazanması, balın kalite ve güvenliğinin tescil edildiğini gösterir 12.
    • Hologram ve karekod uygulaması: Taklit edilmesini önlemek için hologram, kalite değerlerini kontrol etmek için ise karekod sistemi kullanılır 12.
    • Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile protokol: Sadece en kaliteli bal üreten arıcıların balları kabul edilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bal çeşitleri nelerdir?

    Bal çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Kaynağına göre: Çiçek balları. Salgı balları. Fiziksel durumuna göre: Süzme bal. Kristalize bal. Petek balı. Hazırlama yöntemine göre: Süzme bal. Pres balı. Filtre balı. Ham bal. Satışa sunuş şekline göre: Tam petek. Kesilmiş petek. Petekli süzme bal. Bazı bal çeşitleri: Anzer balı. Deli bal (Ormangülü balı). Karakovan balı. Kestane balı. Ihlamur balı.