Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cantık Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram kıyma 1
- 1 adet soğan 1
- Aldığı kadar un 1
- 1 yumurta 1
- 1 çay bardağı süt 1
- 1 çay bardağı sıvıyağ 1
- 1 çay bardağı su 1
- 1 paket maya 1
- 1 tutam tuz 1
- 1 çay kaşığı şeker 1
- 1 tutam pul biber ve karabiber 1
Yapılışı:
- Hamurun Hazırlanışı: Bir karıştırma kabında süt, sıvıyağ, su, maya, tuz ve şekerleri karıştırın 1. Ardından yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 1. Hamuru bir saat kadar mayalandırın 1.
- Cantık'ın Şekil Verilmesi: Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzla yuvarlak bir şekil verin 1. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün 1.
- Harcın Hazırlanması: Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırarak harcı hazırlayın 1. İstediğiniz miktarda tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz 1.
- Pişirme Aşaması: Hamurun ortasına kıymalı harcı yayın ve hamurun kenarlarını kapatın 1. Hazırladığınız Cantık'ları tepside bir süre daha mayalandırın 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin 1.
- Servis: Fırından çıkan sıcak Cantık'ları servis edin 1. Yanında yoğurt veya salata ile servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: