Çanakkale'de en çok yetişen tarım ürünleri arasında domates, biber, buğday, arpa, yulaf, mercimek, nohut, fasulye, elma, armut, kiraz, erik ve üzüm bulunmaktadır. Domates ve biber: 2019 yılı verilerine göre, Çanakkale'de 605.104 ton domates ve 234.735 ton biber üretilmiştir. Tahıllar: Buğday, arpa ve yulaf, Çanakkale'de en çok yetişen tahıllardır. Baklagiller: Mercimek, nohut ve fasulye, yaygın olarak yetiştirilen baklagillerdir. Meyveler: Elma, armut, kiraz, erik, üzüm, incir ve zeytin, Çanakkale'de en çok yetişen meyvelerdir. Çanakkale'nin toprakları, Marmara ve Ege iklimlerinin etkisiyle oldukça verimli olup, farklı toprak tipleri birçok tarım ürününün yetiştirilmesine imkan sağlamaktadır.