Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgaristan'da kozanak yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta 23;
- 5 yemek kaşığı şeker 23;
- Yarım çay kaşığı tuz 23;
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik ılık süt 23;
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 23;
- Yarım paket kuru maya 23;
- 2 paket vanilya 23;
- 4,5 bardak un 23.
Yapılışı:
- Derin bir yoğurma kabının içerisine maya ve sütü alıp karıştırın 23.
- Un hariç tüm malzemeleri kaba ekleyin 23.
- Unun son 1,5 bardağını azar azar ekleyin 23. Malzemelerin durumuna göre bazı durumlarda 4 bardak un da yeterli olabilir 3.
- Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor 23.
- Hamuru sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın 23. Üstünü örttüğünüz hamuru 3 saat dinlendirin 23. Ancak saatte bir hamurun bir miktar yoğurun 23.
- 3 saatin sonunda hamuru üçe bölün ve saç örgüsü gibi örün 23.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde hamuru 45-50 dakika daha mayalanmaya bırakın 23.
- 150 derecelik fırında kozanağı 50 dakika kadar pişirin 23.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: