• Buradasın

    Buharda pişmiş brokolinin haşlanmışa göre avantajları nelerdir? Tadı nasıl? Çiğ mi yoksa pişirilerek mi yenmeli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Buharda pişmiş brokolinin haşlanmışa göre avantajları:
    • Besin değerlerinin korunması: Buharda pişirme, vitamin ve mineral kaybını minimum düzeyde tutar 13. Haşlamada ise suda çözünen vitaminler %50-60 oranında azalabilir 5.
    • Enzimlerin korunması: Yüksek ısı enzimleri yok eder, ancak buharda pişirme enzimlerin doğal yapısını korur 35.
    • Daha lezzetli ve canlı görünüm: Buharda pişirme, sebzenin rengini, dokusunu ve kokusunu korur 34.
    Tadı: Buharda pişmiş brokoli, çiğ veya haşlanmış brokoliye göre farklı bir tada sahip olabilir. Bazı insanlar için çiğ brokoli daha taze bir tada sahipken, buharda pişirme brokolinin daha yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar 2.
    Çiğ veya pişirilerek yenmesi: Hem çiğ hem de pişmiş brokoli besleyici bir seçimdir 2. En büyük sağlık faydalarından yararlanmak için, çeşitli şekillerde brokoli tüketmek önerilir 2. Ancak, turpgiller familyasındaki sebzeler bazı insanlarda sindirim sıkıntısına neden olabilir 2. Bu nedenle, brokoli tüketmeden önce bir uzmana danışılması faydalı olabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: