Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Braising, ya da Türkçede "breze etmek" olarak bilinen, sosta pişirme yöntemi anlamına gelen bir mutfak terimidir 14.
Özellikle büyük parça etler için kullanılan bu yöntemde, ürünler yavaş pişirilir 14. Pişirme işlemi ocakta bol sos içinde başlar ve mümkünse 160 dereceye ayarlanmış bir fırında devam ederek sonlandırılır 14.
Braising yönteminin bazı püf noktaları şunlardır:
- Pişirme süresi uzun olduğu için zamanlama kontrolü iyi yapılmalıdır 14.
- Fazla pişirmekten kaçınılmalıdır, aksi takdirde sos azalır ve yiyecek kurumaya başlar 14.
- Pişirme sırasında sıvı miktarı ve tadı kontrol edilmeli, gerekirse ekleme yapılmalıdır 1.
- Bu yöntemle pişen yiyecekler tekrar ısıtılıp servis edilmemelidir 14.
Braising yöntemiyle pişirilen bazı yemekler arasında kuzu incik, rosto, yahni, portakallı ördek ve osso buco (İtalyan incik yemeği) bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: