Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozan sucuğunun meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Lezzeti ve kalitesi 13. Bozan sucuğu, yağsız olması ve doğal yöntemlerle hazırlanmasıyla öne çıkar 13.
- Tarihi ve kültürel değeri 2. Eskişehir'in eski yerleşim alanlarından olan Bozan'ın tarihi, Tunç Devri'ne kadar uzanır ve "Bozan Beyliği" ile anılır 2.
- Ekonomik canlılık 2. Bozan'da ekonomik canlılık, Manyezit Maden Fabrikası ve et, sucuk, süt ile yoğurt gibi ürünlerin ticaretiyle sağlanır 2.
- Arz talebi 4. Alpu ilçesine bağlı Bozan Mahallesi’nde üretilen sucuklar, hem yerli halk hem de çevre illerden gelenler tarafından büyük ilgi görür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: