Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bor Söğürmesi'nin özellikleri şunlardır:
- Üretim Metodu: Bor Söğürmesi, Niğde yaylalarında yetişmiş Akkaraman ırkı koyunlardan elde edilen kemikli etlerin taş fırınlarda odun ateşiyle pişirilmesiyle yapılır 1.
- Kullanılan Malzemeler: Yemeğin yapımında kuzunun but ve kaburga kısmı, yeşil biber, sarımsak ve kuyruk yağı kullanılır 4.
- Servis Şekli: Etler tamamen suyunu bırakıp çektikten ve hafifçe kızardıktan sonra yağına ekmek banarak servis edilir 25.
- Coğrafi İşaret: Bor Söğürmesi, Türkiye Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: