Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poğaçanın sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmaması: Çok soğuk kullanılan sıvı yağ, süt ya da yoğurt hamurun sertleşmesine neden olabilir 13.
- Tuzun yanlış eklenmesi: Tuzun sıvı malzemelerle birlikte fazla ilave edilmesi poğaçanın sertleşmesine yol açar 13.
- Pişirme sırasında fırın kapağının sık sık açılması: Fırının kapağını açıp kapatmak poğaçanın sertleşmesine sebep olan unsurlardan biridir 3.
- Tarifte verilen undan fazlasını eklemek: Hamura tarifte verilen undan fazlasını eklemek poğaçanın sertleşmesine neden olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: