Bıkla sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 soğan ;
- 1-2 biber ;
- 1 domates ;
- kıyma ;
- 4 yumurta ;
- yarım çay bardağı zeytinyağı ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı ;
- yarım yemek kaşığı domates salçası ;
- tuz ;
- kırmızı biber .
Yapılışı:
- Derin bir tavada zeytinyağıyla soğanı soteleyin .
- Kavrulan soğana biberi ekleyin .
- Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurun .
- Salçayı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra tereyağını ekleyin .
- Tereyağı eriyince üzerine yumurtaları kırın .
Bıkla sosu, Kıbrıs mutfağına özgü bir lezzettir ve havuç, karnabahar, salatalık turşusu, hardal, köri, sirke, zerdeçal, su, un ve nişasta gibi malzemelerle de yapılabilir .